+45 93809073 (Booking Sønderborg) | Telefontid mellem kl. 8.00-10.00 | Link til vores afd. i Gråsten info@sonderborgosteopati.dk

Osteopatisk baby behandling og behandling af børn

Hos Sønderborg Osteopati // Fysioterapi behandler vi nyfødte, babyer og børn i alle aldre. Vi tager dagligt imod børn og spædbørn fra det meste af Sønderjylland.

Baby Osteopati – 0 – 1 år

Oplever du, at din baby:

    • græder meget
    • har søvnbesvær
    • har hyppigt mellemørebetændelse
    • døjer med kolik og reflux
    • har torticollis og kranieasymmetri
    • har en favoritside at ligge hovedet til
    • har allergi
    • har udfordringer med amning/fordøjelsen
    • stramt tungebånd, spændinger før eller efter klip af tungebåndet

Kan du nikke genkendende til noget af ovenstående, kan din baby med fordel få glæde af en osteopatisk behandling, da det typisk vil være tegn på ubalance hos spædbarnet, og her vil en osteopat kunne hjælpe. Behandlingen foregår i trygge rammer, hvor mor eller far er med, og består af skånsomme tilpassede osteopatiske teknikker.

Ofte skal der ikke meget mere en 2-3 behandlinger af din baby til, før der igen er balance i systemerne og barnet trives bedre og kan kompensere. Det kommer selvfølgelig helt an på graden af udfordringer, barnet er født med, men oftest skal der ikke mange konsultationer til.

Hvordan foregår behandling af din baby hos Osteopaten?

Der bliver spurgt grundigt ind til problemområder, hvilket danner grundlag for en osteopatisk undersøgelse. Bevægeligheden og symmetri i hofterne, bækkenet, rygsøjlen, nakken og kæben bliver kontrolleret. Der mærkes efter spændinger i kroppen, rundt om hovedet, og tungens funktion og sutteteknik evalueres, hvis dette findes relevant.

Ved behandling af babyer anvendes blide og meget effektive teknikker med henblik på at normalisere forholdene og genskabe symmetri. Behandling kan gives til babyer i alle aldre, men jo tidligere, des mere effektivt.  Osteopaten benytter blide teknikker, bl.a. mobilisering af leddene, afspænding af bindevævet samt kraniel osteopati.

Det er en god idé, at barnet er mæt, når det kommer til konsultationen hos osteopaten, og må gerne sove. I skal ikke prøve at holde barnet vågent, da overtrætte børn er vanskelige at behandle. Der er grænser for, hvor meget stimulering en lille baby tåler den første gang, og behandlingen vil derfor altid være på barnets præmisser. Mange forælder oplever, at deres barn bliver kortvarigt mere træt efter en behandling, hvilket er helt normalt, da de tager imod behandlingen. 

Børne Osteopati

Mange børn lider af ondt i ryggen, nakken eller har hovedpine. Disse smerter overses hyppigt eller bliver tilskrevet “vokseværk”, men kan være tegn på fejlfunktion i led og muskler. Undersøgelser har samtidig også vist, at børn og unge, som har ondt i ryggen, nakken eller hovedpine har en markant øget risiko for at få de samme problemer som voksen. 

Årsagen til smerterne kan være mange: et fald fra cykel eller trampolin, mange timer foran computer eller TV, dårlig holdning, forkerte sko, at barnet sidder skævt, ledproblemer fra fødslen.

Specielt den dårlige holdning er årsag til at mange børn/unge får ondt i ryg og nakke. Dette vil ofte medføre hovedpine og til tider svimmelhed. Mange timer i skolen siddende; kombineret med at der også bliver brugt meget tid med telefon og ipad gør at der kigges meget nedad. Dette giver en stor belastning på ryg og nakke samt øjets muskler, og er hyppigt årsagen til symptomerne.

Det er vigtigt at der gøres noget hurtigt, når børn klager over smerter. Børn/unge responderer hurtigt på osteopatisk behandling, og der vil hurtigt kunne gøres noget ved problemet.

Kontakt os i dag

Du skal være meget velkommen til at ringe ind og få en uforpligtende snak og/eller bestille en tid hos os. Hvis vi ikke tager telefonen, når I ringer, er det fordi, vi har travlt med patienter. Vi ringer tilbage hurtigst muligt, hvis I indtaler en besked med navn + telefonnummer. Ved afbud eller booking af tid henviser vi til vores online booking. I kan også udfylde kontaktformularen eller skrive til info@sonderborgosteopati.dk

Åbningstider

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag 
 • Lørdag
 • Søndag

 

Du finder os her

Sønderborg Osteopati & Fysioterapi
v/ Lægerne Victoria
Helgolandsgade 9, st.
6400 Sønderborg

Rutevejledning

Danfoss
Medical Health Centre
Nordborgvej 24
Danfoss D13, 1. sal
6430 Nordborg

Rutevejledning

 

Kontakt os på

+4593809073
Telefontid:
Mandag til fredag
fra 08:00 - 10:00
info@sonderborgosteopati.dk

Persondatapolitik

 

Sociale medier

Facebook
Instagram