+45 93809073 (Booking Sønderborg) | Telefontid mellem kl. 8.00-10.00 | Link til vores afd. i Gråsten info@sonderborgosteopati.dk

Mellemørebetændelse

Tager dit barn sig ofte til øret, har feber, holder dig søvnløs om natten og skriger i liggende stilling? Måske har dit barn mellemørebetændelse.  Det er den mest hyppige infektionssygdom efter forkølelse hos et barn, og skyldes ofte en virus, men kan også komme af bakterier.

Hvad kommer mellemørebetændelse af?

Ved forkølelse eller virus/influenza vil slimhinderne i næsen hæve op, og der vil ikke komme luft igennem det eustakiske rør fra den bagerste del af næsen (næsesvælget) til mellemøret. Så kan der opstå undertryk og irritation i mellemøret, som kan medføre forbigående nedsat hørelse og væskedannelse i mellemøret. 

En af årsagerne til, at dit barn kan have mellemørebetændelse kan være de anatomiske forhold omkring øret. Indtil dit barn når 11 års alderen, er afløbet fra øret og ned i halsen (det eustakiske rør/ørekanalen) mere horisontalt beliggende og ikke udviklet endnu. Det kan skabe ventilationsproblemer i øret eller forøget væskeproduktion i mellemøret. Herved kan der nemmere opstå betændelse i mellemøret. Ligeledes kan hævede mandler lukke af for ørekanalen, og der kan opstå væske i mellemøret, som er pinefuldt for din baby/barn. Det er ofte forstadiet til akut mellemørebetændelse.

Symptomer ved mellemørebetændelse

    • Øresmerter, barnet tager sig til øreflippen
    • Feber
    • Hørenedsættelse
    • Rød trommehinde
    • Puds eller flåd fra øregangen ved spontan perforation af trommehinden 

Osteopatisk behandling af mellemørebetændelse

Barnet får ofte tilbagevendende væske i ørerne og mellemørebetændelse, når det først har haft det en gang. Måske får det tilbudt smertestillende, antibiotika eller anlæggelse af dræn hos øre-næse-hals-lægen. Dette er kun symptombehandling.

Hos Sønderborg Osteopati // Fysioterapi vil vi som osteopater undersøge og behandle de spændte muskler og ledbevægelighed omkring nakke, kranie og øre. Hvis der er en dysfunktion af den knogle (temporal knoglen), der danner øret, vil denne blive behandlet, og man kan manuelt dræne øret for væske. 

Blide teknikker til at optimere immumsystemet

Din baby eller barn vil blive behandlet med blide og nænsomme teknikker for at optimere immunsystemet og normalisere nervesystemet, så kroppens evne til selv at bekæmpe betændelsen forbedres. Måske skal der også kigges på barnets eller moderens kost, afhængig af alderen på barnet, og om dette stadig ammes. Du kan også som forældre blive præsenteret for hjemmeøvelser til dit barn for at hjælpe med at dræne øret.

Osteopati til mellemørebetændelse kan være et godt supplement til den traditionelle medicin/behandling hos egen læge.

Kontakt os i dag

Du skal være meget velkommen til at ringe ind og få en uforpligtende snak og/eller bestille en tid hos os. Hvis vi ikke tager telefonen, når I ringer, er det fordi, vi har travlt med patienter. Vi ringer tilbage hurtigst muligt, hvis I indtaler en besked med navn + telefonnummer. Ved afbud eller booking af tid henviser vi til vores online booking. I kan også udfylde kontaktformularen eller skrive til info@sonderborgosteopati.dk

Åbningstider

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag 
 • Lørdag
 • Søndag

 

Du finder os her

Sønderborg Osteopati & Fysioterapi
v/ Lægerne Victoria
Helgolandsgade 9, st.
6400 Sønderborg

Rutevejledning

Danfoss
Medical Health Centre
Nordborgvej 24
Danfoss D13, 1. sal
6430 Nordborg

Rutevejledning

 

Kontakt os på

+4593809073
Telefontid:
Mandag til fredag
fra 08:00 - 10:00
info@sonderborgosteopati.dk

Persondatapolitik

 

Sociale medier

Facebook
Instagram